Mesheften met Oosterse saus op een timbaaltje van rijst
Kook eerst de rijst. Neem 3-4 mesheften per persoon als voorgerecht. Maak een pasta van 1 el sesamolie, een snuf suiker en 1 el zwarte bonensaus (per persoon). Verhit zonnebloemolie in een diepe pan en bak de pasta aan. Voeg 1 teentje geperste knoflook, 1 cm geraspte gember en een ½ fijngesneden chilipeper toe.
Leg de mesheften in de pan en blus af met een kopje mirin, dat is Japanse rijstwijn, (of medium sherry) en een beetje water. Kook de mesheften voor 3-4 minuten. Haal de mesheften uit de pan. Voeg nu een scheutje zoete ketjap en wat maizena bij de saus. Roer tot het wat indikt.
Serveer een timbaaltje rijst op een bord en leg de mesheften in de schelp erbij. Besprenkel met de zoete saus en bestrooi met fijngesneden lenteuitjes of bieslook.

Bereidingstijd ca. 20 minuten.