Gegrilde mesheften op spaanse wijze
Ingrediënten

Bereiding
Leg de messchelp heel op de hete gril.
Wacht tot hij open gaat en strooi een beetje knoflookpoeder en peterselie in de schelp.
Wacht nog ongeveer 10 seconden en dan direct serveren.
Tip: hoe langer op de grill, hoe taaier het eindresultaat.

Messchelpen speciaal
Ingrediƫnten:
Marinade:
40 cl olijfolie
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
wat gehakte dille
wat gehakte kervel
zout en peper
Dressing:
20 cl zonnebloemolie
20 cl visfond
10 cl azijn
1 eetlepel mosterd
2 lepels speciale mosterd
1 theelepel honing
Verder:
mesheften
bloem
1 ei
broodkruimels
verse peper

Bereiding:
Maak de mesheften zorgvuldig schoon. Verwijder het vlees van de mesheften en marineer gedurende 24 uur. Droog de mesheften en wrijf ze in met verse peper. Wentel ze in meel en ei. Bedek het mesheftenvlees met broodkruimels. Bak de mesheften met de broodkruimels in veel olijfolie. Serveer de gefrituurde mesheften op een salade (voorkeur Lollo rosso). Maak het af met mosterd- en dilledressing.