Kokkelragout
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven tot 200 C
Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijdt de groenten in kleine stukjes, smelt de boter en bak de groenten hierin glazig. Voeg knoflook en tijm toe en laat nog even stoven. Kook de kokkels en giet het kokkelnat bij het baksel, breng het geheel aan de kook totdat het vocht gehalveerd is. Was de champignons in water en bloem, laat ze uitlekken en snijdt ze in kleine stukjes. Doe dit samen met de peterselie in de ragout en breng op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 kommen. Rol de bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 4 mm en laat 30 min. rusten in de koelkast. Snijdt er vervolgens 4 ronde plakken uit. Bestrijk de randen van de kommen met losgeklopte eidooier en leg de plakken bladerdeeg erop. Druk goed aan. Bestrijk ook de bovenkant van het bladerdeeg met eidooier. Bak het geheel in de oven ongeveer 12 minuten tot de bovenkant bruin is.