Kokkels (Cerastoderma edule)
De kokkels worden gevist in de Waddenzee, doormiddel van handbeugels.
Door deze visserij is het mogelijk om de kokkels naar Seafarm te transporteren en ze bij ons te laten rusten. Het rusten noemen we “verwateren”, dit duurt ongeveer 20 tot 40 uur, hierdoor spugen de diertjes het zand uit wat ervoor zorgt dat we een dagvers en zo goed als zandvrij product kunnen garanderen. Kokkels 100% zandvrij krijgen is niet mogelijk.
Door de kokkels in zilt bronwater te bewaren, kunnen we dus op elk gewenst moment een dagverse bestelling naar behoefte inpakken.
We proberen een aantal maten kokkels te voeren, maar dit scheelt per jaar omdat we afhankelijk zijn van zaadval en gebieden waar wel of niet gevist mag worden.
De maten zijn: 40/60, 60/80, 80/100 en 100/120 stuks per kilo.
De kokkels kunnen verpakt worden in de volgende polystyreen dozen, evt. kunnen er ook
combinaties gemaakt worden tussen verschillende schelpdieren in de polydoos.

3x1 kg/doos
5x1 kg/doos
6x1 kg/doos
10x1 kg/doos

Verse kokkels verpakt onder beschermde atmosfeer:
Ook beschikken wij over de mogelijkheid om kokkels dagvers onder beschermde atmosfeer voor u in te pakken. Deze worden geleverd in lekvrije bakjes (zgn. trays), welke verpakt zijn in een omdoos, hiervoor hebben we de volgende mogelijkheden:
300gr. tray - 4 of 10 per omdoos
350gr. tray - 4 of 10 per omdoos
500gr. tray – 4 of 8 per omdoos
800gr. tray – 2 of 4 per omdoos
1000gr. Tray – 2 of 4 per omdoos

Prijzen en levering:
Onze producten worden via geselecteerde groothandelskanalen uitgeleverd. Bent u benieuwd via welke groothandelaar u onze producten kunt bemachtigen, stuur dan een mail naar: info@seafarm.nl
Tevens kunt u als particulier uw verse producten in onze restaurant Seafarm Seafood & Proeverij proeven of kopen om thuis mee te kokkerellen.