Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN

Alikruiken (Littorina-Littorea)

Winkles are mainly hand-picked in Ireland. They also occur in the Netherlands and Alikruiken worden voornamelijk handgeraapt in Ierland. In Nederland en andere Noord Europese landen komen ze ook wel voor, maar wordt verder niet bedrijfsmatig op geraapt.
De alikruiken worden meerdere keren per week aangeleverd bij Seafarm. Na de ingangscontrole worden ze in het zilte bronwater gezet. Het is de bedoeling dat ze als het ware gaan kruipen tegen pilaren.
Degene die aan de palen hechten zijn goed en vers voldoende om ze te kunnen verpakken. Alikruiken die helemaal niet kruipen, kunnen niet verkocht worden. Dit is een zeer belangrijk traject, indien ze dus niet goed gekropen hebben, dan uit zich dat in een verschrikkelijke stank in uw pan.
De maten zijn: 120/180, 180/250 en 250+ stuks per kilo.
De alikruiken kunnen verpakt worden in de volgende polystyreen dozen, evt. kunnen er ook combinaties gemaakt worden tussen verschillende schelpdieren in de polydoos..
3x1 kg/doos5x1 kg/doos6x1 kg/doos10x1 kg/doos
Verse alikruiken verpakt onder beschermde atmosfeer Ook beschikken wij over de mogelijkheid om alikruiken dagvers onder beschermde atmosfeer voor u in te pakken. Deze worden geleverd in lekvrije bakjes (zgn. trays), welke verpakt zijn in een omdoos, hiervoor hebben we de volgende mogelijkheden: 300gr. tray - 4 of 10 per omdoos 350gr. tray - 4 of 10 per omdoos 500gr. tray – 4 of 8 per omdoos 800gr. tray – 2 of 4 per omdoos1000gr. tray – 2 of 4 per omdoos Prijzen en levering:Onze producten worden via geselecteerde groothandelskanalen uitgeleverd. Bent u benieuwd via welke groothandelaar u onze producten kunt bemachtigen, stuur dan een mail naar: info@seafarm.nl Tevens kunt u als particulier uw verse producten in ons restaurant Seafarm Seafood & Proeverij proeven of kopen om thuis mee te kokkerellen.
ANDERE ARTIKELEN IN DEZE CATEGORIE  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!