Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN
HATCHERY

Seafarm heeft een hatchery opgericht samen met Grovisco. Deze hatchery, Frymarine,is gelegen naast Seafarm. Door een unieke samenwerking tussen onze bedrijven zijn we er in geslaagd om op een duurzame manier jonge tarbot te kweken. De kweek is volledig zelfstandig en zorgt voor een zeer hoge kwaliteit jonge vis door het gebruik van natuurlijke voeding. Dit unieke concept kan ook worden gebruikt om andere vissoorten. zoals tong en yellowtail kingfish, op een duurzame manier voor te planten bij Frymarine

Zie hieronder een impressie, voor meer info kijk op www.frymarine.nl

Onze Hatchery is gebouwd in 2015. Het gebouw is ontwikkeld met behulp van de nieuwste bouwtechnieken in energieverbruik en duurzaamheid. Het dak bevat 600 zonnepanelen en de muren zijn 16 cm dik. Door dit kunnen we onze energie productie beperken. Daarnaast is het gebouw zo georganiseerd zodat we de hygiƫnische maximaal kunnen controleren.Hieronder vindt u de verschillende stappen van de productie in onze kwekerij.

Algen:

In de hatchery kweken we algen in 4 fotobioreactoren. Deze reactoren worden verlicht door hoge kwaliteit en duurzame LED-systemen. De verlichting is ontworpen met een LED- spectrum dat een optimale groei geeft van onze algen. We telen voornamelijk Rhodomonas. Deze algen is zeer moeilijk te kweken, maar het is een van de hoogst nutritionele algen in de wereld. Nauwlettend toezicht en strikte teelt protocollen maken dat we in staat zijn om deze algen te laten groeien in grote hoeveelheden.

Copepoden teelt:

De algen worden gevoed aan onze copepoden (roeipootkreeftjes) ouderdieren. We kweken momenteeleen Arcatia tonsa roeipootkreeftjes. De ouderdieren vande copepoden worden gehouden in 12 bassins, die zijn verbonden met een recirculatiesysteem. Elke tank heefteen draag capaciteit van 5 miljoen roeipootkreeftjes. Deroeipootkreeftjes produceren 20 miljoen eitjes per dag. Deze eieren worden zorgvuldig verzameld en gedesinfecteerd. Vervolgens worden de eieren koud bewaard, dit stopt de ontwikkeling. Bij opwarming komen de eitjes pas uit.
OTHER ARTICLES IN THIS CATEGORY  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!