Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN

Kweek

De vis

De tarbot is een platvis, die het grootste deel van de tijd op de bodem ligt. De tarbot stelt zeer hoge eisen aan zijn waterkwaliteit en voer. Het kweeksysteem van Seafarm is hier op ingesteld, hierdoor voelt de vis zich prettig en zal dus geen stress ondervinden van de kwekerij. Op dit moment komt de jonge vis nog van gespecialiseerde vermeerdering bedrijven. Toch is Seafarm nu ook bezig met voortplanten van de tarbot, hierdoor hebben wij het volledige traject in handen en kunnen we de vis altijd de optimale leefcondities garanderen. De vis is na 1,5 tot 2 jaaruitgegroeid tot consumptie maat en kan dan geleverd worden.

Het voer

Het voer voor de tarbot moet van zeer hoge kwaliteit zijn, wat wordt bereikt door een hoge kwaliteit vismeel toe te passen. Seafarm gebruikt hiervoor vismeel uit gecertificeerde visbestanden, waardoor er geen overbevissing plaatst vindt. Dit visvoer wordt geproduceerd onder het label Rouge, wat de hoogste duurzaamheid garantie geeft. Elke vis krijgt in ons systeem zijn eigen optimale voer, wat via een automatisch systeem wordt gevoerd. Er wordt elke dag gecontroleerd of de vis optimaal gevoerd is. Wanneer dit afwijkt wordt dit direct aangepast, om zo het welzijn van de vis te garanderen.

Het water

Het water waarin de vis wordt gekweekt is puur helder bronwater opgepompt uit een zoutwater bron. Om dit water zo efficiƫnt mogelijk te benutten en de milieubelasting teverlagen, wordt een groot deel van het water hergebruik in het systeem. Dit is mogelijk door het toepassen van mechanische en biologische filtering. Het systeem van Seafarm heeft hiervoor bijna geen extra energie nodig door het energiezuinige bouw. Verder wordt het water van Seafarm niet verwarmd of gekoeld, doordat de bacteriƫn die het water zuiveren zelf hitte produceren blijft het kweekwater op temperatuur. De waterkwaliteit wordt continue automatisch gemonitord, waardoor deze snel bijgestuurd kan worden mocht deze afwijken van de optimale situatie. Onze goede waterkwaliteit garandeert een vitale en sterke vis, en zijn er dus geen ziektes aanwezig in de kwekerij. Hierdoor voelt de tarbot zich nog prettiger en is ook de vis van uitstekende kwaliteit.

Ziektepreventie

In de intensieve veehouderij is ziektepreventie niets meer dan het toepassen van antibiotica. Voor Seafarm is dit een grote NEE! Er wordt in het systeem van Seafarm dan absoluut ook geen antibiotica gebruikt. Het gebruik van antibiotica is voor ons een indicatie dat de leefkwaliteit voor de vis niet goed is. Door het verkrijgen van een optimale waterkwaliteit, een hoge kwaliteit voer te gebruiken en de vis in lage dichtheden te houden is er geen ziekte aanwezig in ons systeem. Mocht er toch een ziekte aanwezig zijn is dat geen probleem, door onze optimale houderij heeft de vis een hoge weerstand en hoeft er dus geen antibiotica gebruikt te worden. Dit is niet alleen beter voor de vis, maar ook voor u; de kwaliteit van de vis is namelijk altijd goed en antibioticavrij.
OTHER ARTICLES IN THIS CATEGORY  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!