Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN
Het systeem

Energiezuinig en diervriendelijk; dat zijn de twee uitgangspunten waarop het kweeksysteem van Seafarm is gebouwd. Door efficiƫnt ruimtegebruik is het systeem zo ingedeeld dat het water verplaatst wordt door zwaartekracht. Dit maakt het systeem energiezuinig, er zijn dan ook maar 4 energiezuinige pompen nodig om het complete systeem aan de gang te houden. Daarbij draagt het efficiƫnte gebruik van deruimte bij aan het welzijn van de vis; er hoeft dus minder vis per vierkant meter gekweekt te worden. Hierdoor zal de vis geen stress ondervinden, en is het welzijn van de vis optimaal.

Raceway kwekerij

De kwekerij van Seafarm is opgebouwd met raceways. Een raceway is een langwerpigbassin waarin de vis zit. Door een juiste stroomsnelheid van het water is er altijd voldoende zuurstof en vers water voor de vis, maar wordt ook het vuile water direct afgevoerd. De vis zwemt dus niet rond in zijn eigen afvalstoffen, een fijne gedachte; zowel voor de vis, als voor u. Verder wordt het voer wordt gelijkmatig over de racewaygedoseerd, hierdoor heeft elke vis voldoende voer en ontstaat er geen stress tijdens het voeren.
OTHER ARTICLES IN THIS CATEGORY  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!