Seafarm Bel nu Searfarm Nederlands Engels Facebook Twitter Youtube Stuur ons een bericht
Seafarm heeft een hatchery opgericht samen met Grovisco. Deze hatchery, Frymarine, is gelegen naast Seafarm. Door een unieke samenwerking tussen onze bedrijven zijn we er in geslaagd om op een duurzame manier jonge tarbot te kweken. De kweek is volledig zelfstandig en zorgt voor een zeer hoge kwaliteit jonge vis door het gebruik van natuurlijke voeding. Dit unieke concept kan ook worden gebruikt om andere vissoorten. zoals tong en yellowtail kingfish, op een duurzame manier voor te planten bij Frymarine

Zie hieronder een impressie, voor meer info kijk op www.frymarine.nl
  Druk artikel af Verstuur artikel


De vis
De tarbot is een platvis, die het grootste deel van de tijd op de bodem ligt. De tarbot stelt zeer hoge eisen aan zijn waterkwaliteit en voer. Het kweeksysteem van Seafarm is hier op ingesteld, hierdoor voelt de vis zich prettig en zal dus geen stress ondervinden van de kwekerij. Op dit moment komt de jonge vis nog van gespecialiseerde vermeerdering bedrijven. Toch is Seafarm nu ook bezig met voortplanten van de tarbot, hierdoor hebben wij het volledige traject in handen en kunnen we de vis altijd de optimale leefcondities garanderen. De vis is na 1,5 tot 2 jaar uitgegroeid tot consumptie maat en kan dan geleverd worden.

Het voer
Het voer voor de tarbot moet van zeer hoge kwaliteit zijn, wat wordt bereikt door een hoge kwaliteit vismeel toe te passen. Seafarm gebruikt hiervoor vismeel uit gecertificeerde visbestanden, waardoor er geen overbevissing plaatst vindt. Dit visvoer wordt geproduceerd onder het label Rouge, wat de hoogste duurzaamheid garantie geeft. Elke vis krijgt in ons systeem zijn eigen optimale voer, wat via een automatisch systeem wordt gevoerd. Er wordt elke dag gecontroleerd of de vis optimaal gevoerd is. Wanneer dit afwijkt wordt dit direct aangepast, om zo het welzijn van de vis te garanderen.

Het water
Het water waarin de vis wordt gekweekt is puur helder bronwater opgepompt uit een zoutwater bron. Om dit water zo efficiënt mogelijk te benutten en de milieubelasting te verlagen, wordt een groot deel van het water hergebruik in het systeem. Dit is mogelijk door het toepassen van mechanische en biologische filtering. Het systeem van Seafarm heeft hiervoor bijna geen extra energie nodig door het energiezuinige bouw. Verder wordt het water van Seafarm niet verwarmd of gekoeld, doordat de bacteriën die het water zuiveren zelf hitte produceren blijft het kweekwater op temperatuur. De waterkwaliteit wordt continue automatisch gemonitord, waardoor deze snel bijgestuurd kan worden mocht deze afwijken van de optimale situatie. Onze goede waterkwaliteit garandeert een vitale en sterke vis, en zijn er dus geen ziektes aanwezig in de kwekerij. Hierdoor voelt de tarbot zich nog prettiger en is ook de vis van uitstekende kwaliteit.

Ziektepreventie
In de intensieve veehouderij is ziektepreventie niets meer dan het toepassen van antibiotica. Voor Seafarm is dit een grote NEE! Er wordt in het systeem van Seafarm dan absoluut ook geen antibiotica gebruikt. Het gebruik van antibiotica is voor ons een indicatie dat de leefkwaliteit voor de vis niet goed is. Door het verkrijgen van een optimale waterkwaliteit, een hoge kwaliteit voer te gebruiken en de vis in lage dichtheden te houden is er geen ziekte aanwezig in ons systeem. Mocht er toch een ziekte aanwezig zijn is dat geen probleem, door onze optimale houderij heeft de vis een hoge weerstand en hoeft er dus geen antibiotica gebruikt te worden. Dit is niet alleen beter voor de vis, maar ook voor u; de kwaliteit van de vis is namelijk altijd goed en antibioticavrij.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding Ondanks dat de vis in optimale omstandigheden wordt gekweekt, treedt er verschil op in grootte van de vis. Dit heeft te maken met de genetische achtergrond van de vis. Om te garanderen dat alle vissen zich optimaal kunnen ontwikkelen moet er gesorteerd worden. Een nadeel hierbij is dat er stress kan optreden voor de vis, maar het Seafarm systeem weet dit tot een minimum te beperken. De vis wordt tijdens het sorteren maar een zeer korte tijd uit het water gehaald, waardoor de stress wordt geminimaliseerd. Direct na het sorteren wordt de vis teruggeplaatst in zuurstofrijk water van hoge kwaliteit.
  Druk artikel af Verstuur artikel

De voordelen van Seafarm tarbot:

 • Diervriendelijk geproduceerd
 • Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd
 • Geen gebruik van antibiotica
 • Kuitvrij
 • Een hoog fileerrendement
 • Jaar rond beschikbaar
 • Langere bewaartijd t.o.v visserij tarbot

Wijze van levering;
Levend
(speciale horeca service; de vis wordt levend gebracht tot aan uw aquarium/opslagsysteem)

 • 400-600gr.
 • 800-1000gr.
 • 1000-1500gr.

De vis wordt getransporteerd in een speciaal ontwikkelde tub, welke het welzijn tijdens het transport garandeert. Bestellingen vanaf 50 kilo worden gratis bezorgd binnen Nederland en België. De levertijd is 5 werkdagen.

Afgedood (rond of gestript)
Speciale horeca sortering (deze vis is zeer nauwkeurig gesorteerd via ons sorteersysteem en een zeer mooie maat voor restaurant gerechten)

 • 400-600gr. (deze maat staat ook bekend als tarbotine)
 • 800-1000gr.
 • 1000-1200gr.

Normale sortering

 • 500-1000gr.
 • 1000-1500gr.


Wanneer u voor 9.00 uur bestelt, kunt u de vis aan het eind van de middag af halen of leveren wij de bestelling af op Yerseke.

Originele afbeeldingMoot
U kunt zelf aangeven welke maat moten u wilt, of van welke maat vis.
Levertijd is 2 werkdagen.Originele afbeeldingFilet
Onze filet wordt gesneden van 1500-2000gr. vis.
Levertijd is 5 werkdagen.
Prijzen en beschikbaarheid;
Indien uw een offerte wilt aanvragen, vult u dan onderstaand formulier in.
Offerte aanvraag Tarbot
  Druk artikel af Verstuur artikel

Het systeem
Energiezuinig en diervriendelijk; dat zijn de twee uitgangspunten waarop het kweeksysteem van Seafarm is gebouwd. Door efficiënt ruimtegebruik is het systeem zo ingedeeld dat het water verplaatst wordt door zwaartekracht. Dit maakt het systeem energiezuinig, er zijn dan ook maar 4 energiezuinige pompen nodig om het complete systeem aan de gang te houden. Daarbij draagt het efficiënte gebruik van de ruimte bij aan het welzijn van de vis; er hoeft dus minder vis per vierkant meter gekweekt te worden. Hierdoor zal de vis geen stress ondervinden, en is het welzijn van de vis optimaal.
Raceway kwekerij
De kwekerij van Seafarm is opgebouwd met raceways. Een raceway is een langwerpig bassin waarin de vis zit. Door een juiste stroomsnelheid van het water is er altijd voldoende zuurstof en vers water voor de vis, maar wordt ook het vuile water direct afgevoerd. De vis zwemt dus niet rond in zijn eigen afvalstoffen, een fijne gedachte; zowel voor de vis, als voor u. Verder wordt het voer wordt gelijkmatig over de raceway gedoseerd, hierdoor heeft elke vis voldoende voer en ontstaat er geen stress tijdens het voeren.
  Druk artikel af Verstuur artikel


De tarbot is een van de smakelijkste vissen voor consumenten. Daarom heeft Seafarm sinds 2008 een nieuwe tarbot kwekerij gebouwd. Deze kwekerij is niet alleen zeer energiezuinig maar ook zeer dier en milieu vriendelijk. Dit hebben we bereikt door af te wijken van de standaard gedachten in de veehouderij en viskweek, en zelf innovatief te denken. Mede hierdoor is de kwekerij is groen verklaard door de Nederlandse overheid, en staat onze tarbot ook op een groene plaats op de viswijzer. Dat is streven voor ons, en een geruststellende gedachte voor u.
  Druk artikel af Verstuur artikel