Seafarm Bel nu Searfarm Nederlands Engels Facebook Twitter Youtube Stuur ons een bericht
Mesheften > Verwerking
Verwerking
Nadat de messchelpen zijn verwaterd kunnen ze verpakt worden. Dit verpakken gebeurt via een zeer efficiƫnte lijn, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Om deze kwaliteit te garanderen worden er op diverse punten hoge kwaliteitcontroles uitgevoerd.

De messchelpen worden vanuit de gekoelde verwaterhal naar de gekoelde verwerkingshal verplaatst.

Hier worden ze in een spoelbad geleegd hierdoor wordt het overtollige zand van de messen gespoeld.
Na het spoelbad komen de messen op de leesband. Hier worden de messchelpen gelezen en vindt de eerste kwaliteitcontrole plaats. Alle messchelpen welke niet aan de beste normen voldoen worden verwijderd. Deze kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd door getraind personeel, welke direct zien of een messchelp aan de normen voldoet.


Na het lezen komen de messchelpen op een trilplaat welke de messen in de juiste richting plaatst. De messen vallen vervolgens op een verenkelaar, deze zorgt ervoor dat de messen los liggen van elkaar. Vanuit de verenkelaar wordt de weegmachine gevoed. Deze weegmachine is geijkt om altijd te zorgen dat er genoeg messchelpen in het product zitten.

De messchelpen worden na het wegen verplaatst naar het punnet machine.

Hier worden de messchelpen gebundeld tot een bosje door middel van een net en een lint.

Op dit lint is de verwerkingsdatum vermeld, zodat het altijd duidelijk is hoe vers de messchelpen zijn. Wanneer het net om de messchelpen is geplaatst vindt de volgende kwaliteits controle plaats.

Er wordt niet alleen naar de verpakking gekeken maar ook naar het product. Wanneer dit niet voldoet aan de hoogste eisen wordt het product verwijderd.
Na deze controle wordt er een elastiek om het bosje messchelpen gebonden, dit om de messchelpen in optimale conditie te houden. 

Na het aanbrengen van het elastiek wordt het bosje messchelpen nog 1 maal gecontroleerd. Wanneer het product ook deze controle doorstaat wordt deze verpakt in een doos met ijs en dicht geseald met een lint.


Onze volledige verwerking is HACCP en ISO 22000 gecertificeerd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere artikelen in deze categorie
Producten
Verwatering
Vangst
Mesheften
Verwerking
Mesheften als aas