Seafarm Bel nu Searfarm Nederlands Engels Facebook Twitter Youtube Stuur ons een bericht
Vacatures/Stages > De ervaringen van een stageloper
De ervaringen van een stageloper
Mijn naam is Tom Roelofzen en ik ben 18 jaar. Ik woon op dit moment in Hierden (bij Harderwijk).

Sinds mijn jeugd ben ik al geïnteresseerd in Aquacultuur en met name het kweken van vis. Deze interesse was er nog steeds bij het afronden van de HAVO. Daarom heb ik uiteindelijk gekozen voor de opleiding Dier en Veehouderij op de Hoge Agrarische School (HAS). Na deze opleiding wil ik de Master-opleiding Aquacultuur en Visserij in Wageningen gaan volgen.

Op de HAS wordt er weinig op het gebied van Aquacultuur gedaan. Om mijn kennis over aquacultuur te verbreden wordt ik dan ook geacht zelf de nodige actie te ondernemen. Aangezien ik mijn stages zelf mocht uitzoeken, viel mijn keuze al snel op het innovatieve bedrijf  Seafarm B.V. Meerdere malen kwam ik dit bedrijf tegen op internet, vakbladen en zelfs op TV(!). Al snel werd duidelijk dat Seafarm totaal verschilde in vergelijking met de veelvoorkomende paling- of meervalkwekerijen. Seafarm kweekt namelijk tarbot op een duurzame en verantwoorde manier. Mijn stage bood mij de kans om mezelf verder te verdiepen in dit bedrijf en in de sector.

Tijdens mijn stage kreeg ik naast de dagelijkse werkzaamheden veel leerzame opdrachten. Zo werd mij gevraagd om te onderzoeken hoe het slachtproces van de tarbot verbeterd kon worden om zo een hogere kwaliteit van het eindproduct te krijgen. Daarnaast heb ik een systeem ontwikkeld om de tarbot in de bassins beter te kunnen volgen waarbij verschillen in groei en voeropname beter waarneembaar werden. Tijdens de uitvoering van opdrachten en werkzaamheden werd ik goed begeleid door de werknemers van Seafarm. Een prettige werksfeer zorgde er al snel voor dat er op de werkvloer tussen de werknemers een hechte band ontstaat.

Ik kan dan ook met heel veel plezier terugkijken op een boeiende en leerzame stage.

De twee maanden die daar voor stonden waren naar mijn idee dan ook net iets te snel om.

Tom Roelofzen

Zie jij zo'n stage ook wel zitten, dan kun je altijd een sollicitatiebrief opsturen. Maar wij hebben niet altijd de mogelijkheid om iemand te plaatsen. Dit is ook afhankelijk van het gevraagde niveau voor de stage. Leg dus altijd goed uit wat er tijdens de stage verwacht wordt en welk niveau de stage dient te hebben.

  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere artikelen in deze categorie
Functieomschrijving: Ervaren Allround Medewerker Bediening
Onderzoek naar waterkwaliteit
De ervaringen van een stageloper