Praire (Venus verrucosa)
Originele afbeeldingDe wrattige venus (ook wel praire genoemd) heeft een afgeronde en bolle schelp met een diameter van 3 tot 7 cm. Deze schelp varieert van roomwit tot bruin met sterk geribbelde lijnen. De praire leeft op of rond rotsachtige bodems.
De schelp bevat stevig, romig vlees. De twee kleppen worden door een scharnier bij elkaar gehouden, die ervoor zorgt dat de schelp zich kan openen en sluiten. Het is een filteraar die zich voedt met plankton, dat wordt opgenomen door één van zijn sifons. Met zijn andere sifon stoot hij afval weer uit. De praire word hand gedoken in Portugal, maar ook in Frankrijk komen ze veel voor, daar worden ze met de handbeugel gevist.
De Praires kunnen verpakt worden in de volgende polystyreen dozen, evt. kunnen er ook combinaties gemaakt worden tussen verschillende schelpdieren in de polydoos.
Verse Praires verpakt onder beschermde atmosfeer:
Ook beschikken wij over de mogelijkheid om Praires dagvers onder beschermde atmosfeer voor u in te pakken. Deze worden geleverd in lekvrije bakjes (zgn. trays), welke verpakt zijn in een omdoos, hiervoor hebben we de volgende mogelijkheden:
Prijzen en levering:Onze producten worden via geselecteerde groothandelskanalen uitgeleverd. Bent u benieuwd via welke groothandelaar u onze producten kunt bemachtigen, stuur dan een mail naar: info@seafarm.nl
Tevens kunt u als particulier uw verse producten in ons restaurant Seafarm Seafood & Proeverij proeven of kopen om thuis mee te kokkerellen.