Duurzaamheid

Duurzaamheid is een veel gehoord begrip tegenwoordig. Maar duurzaamheid komt niet met woorden maar met een bewuste bedrijfsvoering. Concepten als cradle to cradle, afvalwater hergebruik en energie besparing zijn daarom leidend voor onze bedrijfsvoering.
Seafarm is duurzaam op verschillende vlakken.

Grondstoffen

Seafarm streeft ernaar om haar gebruik van niet duurzame grondstoffen te verminderen. Dit door enkel mesheften te vissen op bestelling en als de natuur het toelaat. De dozen waarin mesheften en vis wordt verpakt worden in de toekomst van biobased materiaal gemaakt. Hierdoor kunnen deze verpakkingen natuurlijk worden afgebroken, waarbij er geen hoge belasting voor het milieu ontstaat.

Afval

Het water binnen het kweek systeem wordt gerecycled, hierdoor is de afvaldruk voor het milieu minimaal. Verder is Seafarm continu opzoek naar mogelijkheden om haar afval water schoner te maken, en toepasbaar als grondstof voor andere kweken. Hierbij moet gedacht worden aan een algen of zeewier filter waarnaar deze als voedsel kunnen dienen voor schelpdieren.

Energie

Door op bestelling te vissen hoeft er minder vaak gevist te worden, hierdoor wordt er minder brandstof verbruikt. Verder is het tarbot kweeksysteem 80% energie zuiniger dan een normale viskwekerij. Dit komt omdat in de kwekerij van Seafarm het water grotendeels onder vrij verval rond stroomt. Ook gebruikt de kwekerij geen verwarming; het water wordt verwarmt door middel van de bacterien welke het afvalwater schoonmaken.