Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN

OTTERSCHELP Otterschelp (Lutraria lutraria)

De (Gewone) otterschelp is een nogal dunschalige schelp. De vorm is langwerpig en de schelp is vrij plat. De kleppen gapen langs beide uiteinden. De boven- en onderrand lopen parallel en de top ligt iets naast het midden. De buitenkant is bijna glad met een sculptuur van fijne groeilijnen, maar kan iets verweerd zijn.

In Belgiƫ en Nederland is de schelp vrij zeldzaam tot plaatselijk vrij algemeen. Na harde wind spoelen vaak meerdere exemplaren aan. Sinds 2003 is de otterschelp veel vaker op onze stranden te vinden, en zodoende zien wij ze ook tussen de visserij van de mesheften. Hij komt in het algemeen voor in Bretagne en komt verder voor van de Noorse Zee en de Oostzee tot aan het Iberische schiereiland, de Middellandse Zee en in West-Afrika tot aan Senegal en Guinee. Deze soort is ook waargenomen langs de kusten van Zuid-Afrika.

Op dit moment zijn de aantallen die wij vangen nog onvoldoende om een constante te vinden in het aanbod van dit schelpdier. De beschikbaarheid van dit delicate product is hierdoor dan ook zeer onbetrouwbaar.

Bel of mail voor de beschikbaarheid naar: sales@seafarm.n

  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!