Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN

Palourdes (Tapes Philippinarum)

Aan de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan staat de tapijtschelp bekend als Palourde of clovisse. Dit ovale en afgeplatte schelpdier is ongeveer 5 cm groot. De tapijtschelp lijkt een ruitjespatroon te hebben, is altijd gevlekt en kan uit vele kleuren bestaan. Het vlees is mals en fijn van smaak.
De Palourdes die wij gebruiken komen uit Frankrijk, meestal regio Normandie/ Bretagne/ Vendee. Ze wordt gevist met een handbeugel (zoals de kokkels in Nederland). Dit zorgt voor een super kwaliteit en geen stress, zodat wij de Palourdes goed zandvrij kunnen maken. Palourdes zijn iets grijzer van kleur (minder pigment) en wat ronder als vongole. De palourde is ongeveer 4 à 5 cm lang en er zitten ongeveer 50/70 stuks in een kg.

De Palourdes kunnen verpakt worden in de volgende polystyreen dozen, evt. kunnen er ook combinaties gemaakt worden tussen verschillende schelpdieren in de polydoos.

  1. 3x1 kg / doos
  2. 5x1 kg / doos
  3. 6x1 kg / doos
  4. 10x1 kg / doos

Verse Palourdes verpakt onder beschermde atmosfeer: Ook beschikken wij over de mogelijkheid om wulken dagvers onder beschermde atmosfeer voor u in te pakken. Deze worden geleverd in lekvrije bakjes (zgn. trays), welke verpakt zijn in een omdoos, hiervoor hebben we de volgende mogelijkheden:

  1. 300gr. tray - 4 or 10 per omdoos
  2. 350gr. tray - 4 or 10 per omdoos
  3. 500gr. tray - 4 or 8 per omdoos
  4. 800gr. tray - 2 or 4 per omdoos
  5. 1000gr. tray - 2 or 4 per omdoos

Prijzen en levering:Onze producten worden via geselecteerde groothandelskanalen uitgeleverd. Bent u benieuwd via welke groothandelaar u onze producten kunt bemachtigen, stuur dan een mail naar: info@seafarm.nl .Tevens kunt u als particulier uw verse producten in ons restaurant Seafarm Seafood proeven of kopen om thuis mee te kokkerellen.

  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!