Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN

Vangst

Seafarm heeft een uniek vissysteem ontwikkeld om messchelpen zonder beschadiging te vangen met een uiterst lage milieubelasting. Met een speciaal schip, genaamd de KG-8 'Ensis', worden de schelpen op de Noordzeebodem gevangen. Op de KG-8 worden de messchelpen onderdeks verwerkt en direct gekoeld.

In de lift

De viskorf die op de bodem geplaatst wordt, maakt het zand vloeibaar waardoor de schelp los komt te staan. Door het toevoegen van lucht aan het zand gaat de schelp "zweven". Tijdens het stijgen van de lucht neemt deze water mee waardoor een airliftwerking ontstaat. Door de liftwerking worden de schelpen via buis naar boven getild. Eenmaal boven worden de schelpen automatisch op lengte en dikte gesorteerd. De kleine schelpen gaan levend en onbeschadigd terug om zich weer in de zeebodem te zetten.

Lage vissnelheid

Om geen schade aan het milieu en de messchelpen toe te brengen houden wij de vissnelheid bijzonder laag. Er wordt een strook schelpen van ongeveer 1 meter weggevist. Hierna wordt de zandbank weer met rust gelaten. De messchelpen op de bank hebben nu weer kans zich te verdelen, waardoor er meer ruimte is voor elke schelp. Hierdoor wordt de groei van de messchelpen bevorderd. Wanneer dit niet gebeurt verstikken de schelpen elkaar, en zullen ze afsterven. Er wordt uitsluitend op bestelling gevist zodat er geen overproductie is. Deze manier van vissen stelt ons in staat om jaren op de zelfde bank te kunnen vissen.

Snelle verwerking

Na sortering worden de messchelpen direct aan boord al teruggekoeld. Om een zo vers mogelijk product te garanderen wordt er niet langer dan 12 uur achtereen gevist. Ons koeltransport staat klaar om bij aankomst van het schip de gevangen messchelpen direct naar onze verwaterruimte te brengen.
OTHER ARTICLES IN THIS CATEGORY  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!