Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN

Verwerking

Nadat de messchelpen zijn verwaterd kunnen ze verpakt worden. Dit verpakken gebeurt via een zeer efficiƫnte lijn, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Om deze kwaliteit te garanderen worden er op diverse punten hoge kwaliteitcontroles uitgevoerd.

De messchelpen worden vanuit de gekoelde verwaterhal naar de gekoelde verwerkingshal verplaatst.

Hier worden ze in een spoelbad geleegd hierdoor wordt het overtollige zand van de messen gespoeld.

Na het spoelbad komen de messen op de leesband. Hier worden de messchelpen gelezen en vindt de eerste kwaliteitcontrole plaats. Alle messchelpen welke niet aan de beste normen voldoen worden verwijderd. Deze kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd door getraind personeel, welke direct zien of een messchelp aan de normen voldoet .

Mesheften als aas

In de sportvisserij worden de messchelpen in toenemende mate als aas gebruikt. Uit vele reacties en ervaringen merkt men dat dit "aas" steeds meer aan terrein wint, de messchelpen zijn vooral populair bij zeebaarsvissers. Men heeft gemerkt dat de vangkansen groter worden bij gebruik van dit aas.

Ook voor het bootvissen komt er steeds meer vraag naar de messchelpen, denk aan vissen zoals de wijting en de kabeljauw. Dit zijn echte messchelpliefhebbers. Maar ook platvissen zoals tong, schar en bot lusten graag een messchelp. De beste resultaten zijn er, als er in de natuurlijke habitat ook messchelpen leven.

Lage prijs

De keuze voor het gebruik van messchelpen als aas heeft verschillende oorzaken. Behalve de eerder genoemde voordelen is ook de relatief lage prijs niet onbelangrijk. Een ander voordeel is dat men het overgebleven aas gewoon weer kan invriezen zonder verlies van kwaliteit. Vers blijft het aas goed op de haak zitten. Als het uit de diepvries komt is het verstandig om bindelastiek te gebruiken. Het aas is door het invriezen iets zachter geworden, waardoor het dan sneller wordt afgeworpen.

Afhaaladres

Jacobahaven 4 in Kamperland. Beschikbaar op werkdagen van 7.30 tot 16.00 uur. Als u verse messchelpen wilt hebben kunt u het beste even van te voren bellen op 0113-371828.
OTHER ARTICLES IN THIS CATEGORY  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!