Reserveren TAKE AWAY/ AFHALEN

Vongole Veraci (Tapas Semidecussatus/Philippinarum

Vongole worden op dit moment voornamelijk in Portugal en Italië gevist. In Portugal worden ze op dezelfde manier gevist als de kokkels in Nederland. Dus met de handbeugel, soms worden ze ook handgedoken. Dit, omdat dan ook de dieper gelegen “percelen” bevist kunnen worden
In Italië vindt de visserij plaats met kleine bootjes (8-12 meter), die ook gebruik maken van een viskorf. Deze viskorf zit voor aan het schip en word iedere keer omhoog gehaald nadat ze een aantal meters hebben gevist. Later worden deze vongole naar een coöperatie gebracht, waar ze worden geselecteerd en klaargemaakt voor verzending. Zodra de vongole arriveren bij Seafarm, worden ze direct gelost en verwaterd in ons zilte bronwater. Om zeker te kunnen stellen dat ze correct verwaterd zijn, duurt het verwaterproces tenminste 36 uur. In het zilte bronwater kunnen we de vongole tot wel 2 weken bewaren, zonder dat dit een vermindering van het “vleesgewicht” oplevert!
Vongole bieden we aan in 2 maten:
Normaal 80/100 stuks per kilo
XL 50/80 stuks per kilo
Het is en blijft natuurlijk een natuurproduct, waardoor de formaten van de schelpen wekelijks en per visgebied kunnen verschillen.

De vongole kunnen verpakt worden in de volgende polystyreen dozen, evt. kunnen er ook combinaties gemaakt worden tussen verschillende schelpdieren in de polydoos. 3x1 kg/doos5x1 kg/doos6x1 kg/doos10x1 kg/doos
Verse Vongole verpakt onder beschermde atmosfeer: Ook beschikken wij over de mogelijkheid om vongole dagvers onder beschermde atmosfeer voor u in te pakken. Deze worden geleverd in lekvrije bakjes (zgn. trays), welke verpakt zijn in een omdoos, hiervoor hebben we de volgende mogelijkheden: 300gr. tray - 4 of 10 per omdoos 350gr. tray - 4 of 10 per omdoos 500gr. tray – 4 of 8 per omdoos 800gr. tray – 2 of 4 per omdoos1000gr. Tray – 2 of 4 per omdoos Prijzen en levering:Onze producten worden via geselecteerde groothandelskanalen uitgeleverd. Bent u benieuwd via welke groothandelaar u onze producten kunt bemachtigen, stuur dan een mail naar: info@seafarm.nl .Tevens kunt u als particulier uw verse producten in onze restaurant Seafarm Seafood & Proeverij proeven of kopen om thuis mee te kokkerellen.
ANDERE ARTIKELEN IN DEZE CATEGORIE  • Over ons

Ultiem genieten van de beste, meest verse en duurzaamste kwaliteit schelpdieren en tarbot. Verwaterd in Oosterschelde bronwater. Zout en puur, dat proef je!