direct naar de content

Bereidingswijze Kreeft Thermidor

Ingrediënten

  • Kreeft (levend of gekookt)
  • Court Bouillon (alleen voor levende kreeft)
  • Saus thermidor
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • Verse gehakte peterselie
  • Citroen

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Groot koks mes
  • Oven
  • Bakplaat
  • Kraker
  • Vriezer

Bereidingswijze

Bij levende kreeft:

  • Leg de kreeft 30 minuten in de vriezer.
  • Breng de court bouillon aan de kook.
  • Verwarm de oven voor  op grillstand 200⁰C.
  • Kook de kreeft in de court bouillon 1 minuut per 100 gram. (kreeft is dan nog iets rauw van binnen perfect voor barbecueën of grillen).
  • Koel de kreeften af onder koud stromend water (anders garen ze door).

Start hier bij gekookte kreeft:

  • Breek de scharen van de kreeft en kraak de scharen en enkels.
  • Snij de kreeft doormidden met een groot koksmes en haal de maag en het darmkanaal eruit.
  • Leg de kreeft op een bakplaat en beleg deze met de thermidor saus.
  • Strooi er Parmezaanse kaas over en zet onder de grill.
  • Grill de kreeft goudbruin onder de grill tot dat de kaas lichtbruin kleurt
  • Bestrooi met verse peterselie en serveer de kreeft met de poten en citroen