direct naar de content

Bereidingswijze Tarbot in zoutkorst

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat 
  • Bakpapier
  • Keukenpapier
  • Houten hamer of grote lepel
  • Fileermes of lepel
  • Bord

Ingrediënten:

  • Saus naar keuze
  • Tarbot
  • Zeezout mengsel

 Bereidingswijze

  • Haal de Tarbot voor gebruik minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200⁰C en beleg een ovenschaal met vetvrij papier.
  • Spoel de tarbot onder koud stromend water schoon en dep droog met keukenpapier.
  • Schep wat van het zoutmengsel op de ovenschaal en leg de tarbot hier bovenop.
  • Maak van vetvrij papier een hoedje en schuif deze over de kop van de tarbot.
  • Overdek nu de tarbot met de rest van het zoutmengsel en druk licht aan (zorg er voor dat heel de tarbot ingepakt is met het zout).
  • Plaats de tarbot in het midden van de oven voor ongeveer 25/30 minuten.
  • Haal de tarbot uit de oven en tik met een houten hamer of grote lepel voorzichtig in het midden op de tarbot en verwijder de bovenste laag zoutkorst (laat de zijkanten liggen en maak alleen bij de filets schoon om zo min mogelijk zout over te nemen tijdens het uitserveren van de filets).
  • Haal de filets van de graat af en leg deze ook op het bord.
  • Serveer de tarbot  met bijpassende saus en groente.