direct naar de content

Bereidingswijze Tarbotmoot

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat of ovenschaal
  • Lepel
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • Tarbotmoot
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Haal de tarbotmoot voor gebruik minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 185⁰C.
  • Verhit een koekenpan met daarin een klontje boter.
  • Bak de tarbotmoot op de huidzijde op half hoog vuur goudbruin ongeveer 4-5 minuutjes.
  • Draai de tarbotmoot om en herhaal het proces.
  • Haal in de tussentijd het vel van de tarbot af (met een lepel kunt u deze er af schrapen).
  • Wanneer de tarbotmoot aan twee kanten is gebakken draai nog 1 keer terug om het een goudbruin kleurtje te geven. leg hem in een ovenschaal en zet deze in de oven voor 7-8 minuten.
  • Als het visvlees los komt van de graat is deze gaar genoeg anders nog een paar minuten terug in de oven zetten.
  • Haal de tarbotmoot uit de oven en breng op smaak met zout en peper en serveer met bijpassende saus en garnituur.