Oesters (Crassostrea gigas, Ostrea edulis)

Het Zeeuwse oesterhuis van Seafarm B.V. word gevoerd onder de merknaam: Seafarm Oysters; dit is ontstaan vanuit passie voor en kennis van oesters. Aan de basis van de verfijnde smaak van de Seafarm Oysters ligt het zilte bronwater, opgepompt uit onze waterputten, waarin de oesters tot rust komen en affineren, rijpen. Hierin is Seafarm Oysters uniek. Door een speciaal affineerproces nemen de oesters de mineralen en voedingsstoffen op uit het zuivere bronwater. Dit zorgt dat de oesters van Seafarm. Oysters zich onderscheiden in een zuivere volle smaak: het ‘meroir’ van de oesters. 

Primeur oesters:

Een oester afkomstig uit de Grevelingen, met de hand geselecteerd. Met stevig vlees en nootachtige smaak. De schelp, soms grillig gevormd, heeft een grijs witte tint. Een smaakvolle en toegankelijke oester. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 1, Nr 2, Nr 3 en in manden van 6, 12, 25, 36 en 50 stuks.

Superieur oesters:

Een geselecteerde oester van de beste oesterpercelen. Goed gevulde oester, mede dankzij de voeding met algen. De smaak heeft een vleugje citrus. De schelp is hol van vorm met een lichte groene gloed. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 2, Nr 3 en in manden van 6, 12, 24, 36 en 50 stuks.

Grandeur oesters:

Een geselecteerde oester van de topkwaliteit kweekpercelen in de Oosterschelde. Door de voeding met specifieke algen heeft de oester een lichtgroene kleur. Dit geeft de typische zachte oestersmaak met een hint van citrus en watermeloen. De schelp is hol van vorm met een lichte groene gloed. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 2, Nr 3 en in manden van 6, 12, 24, 36 en 50 stuks.

Royal Grandeur oesters:

De platte oester is de koningin onder de oesters. Speciaal gekweekt in de Grevelingen, op alleen de topkwaliteit percelen. Door de algen en het bronwater komt de typische volle smaak van deze oester nog meer naar voren. De schelp is rond met duidelijke groeiringen. De absolute top oester. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid : Nr 2, Nr 3 en in manden van 6, 12, 25, 36 en 50 stuks.

Nova Scotia oesters:

Canadese oester van 7 jaar oud. Zacht, romig, klein maar erg vol van smaak. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 1, Nr 2, Nr 3 en in manden van 6, 12, 24, 36 en 50 stuks.

Robust oesters:

De robuuste oester met een grillige schelp, afkomstig uit nationaal park Connemara in Ierland. Een nootachtige volle smaak met op het einde een vleugje citrus. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 1, Nr 2, Nr 3 en in manden van 6, 12, 24, 36 en 50 stuks.

Prestige oesters:

De oester afkomstig uit zuid Portugal is mooi vlezig. Zilt maar met een klein zoetje, fris en crispy. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 1, Nr 2, Nr 3 en in manden van 6, 12, 24, 36 en 50 stuks.

Tour de Zélande oesters:

Seafarm neemt u mee op een culinaire tour door Zeeland. Waan je zelf aan de Zeeuwse kust en geniet van pure, nostalgische oesters. Geaffineerd in Seafarm’ zuiver zilt bronwater en hierdoor uniek in hun soort. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 3 en in manden van 6 en 12 stuks.

Tour d’Europe oesters:

Seafarm neemt u deze keer mee op reis buiten de provincie Zeeland en gaat op reis door Europa. Van Noord naar Zuid wel te verstaan! Geaffineerd in Seafarm’s zuiver zilt bronwater en hierdoor uniek in hun soort. Deze oester kunnen we aanbieden in de volgende sortering en verpakkingseenheid: Nr 3 en in manden van 6 en 12 stuks.